Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 290 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina di farro
- 250 g di farina tipo 1 + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale + q.b.
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632.3 kJ / 390.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alle olive
2 godz.
Focaccia croccante
2u. 10min
Veneziane
2 godz. 40 min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Focaccia di zucca
1 Std. 35 Min
Focaccia ai cereali
2 godz. 5 min
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Focaccia alla farina di farro
2 Std. 30 Min
Pizza alla farina di farro
2u. 10min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Bottoncini al latte semidolci
5h 10min