![Focaccia tirolese Focaccia tirolese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8823a647-7ddf-4c5e-b14c-18795cdd8cc7/Derivates/2ace03b2-d6e6-47e7-ac59-22901dba5668.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di lievito di birra fresco
- 290 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 250 g di farina di farro
- 250 g di farina tipo 1 + q.b.
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale + q.b.
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1632.3 kJ / 390.2 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 63.5 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 4.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane rustico ai semi
1 Std. 30 Min
Focaccia al rosmarino con farina di quinoa
2 godz. 30 min
Schiacciata integrale con finocchi e pesce spada
40min
Panini venostani
3 Std.
Focaccia al farro farcita
3 godz. 45 min
Schiacciata integrale ai pomodori
45min
Pizza Gourmet con salmone e avocado
3 Std. 30 Min
Pizza alla farina di farro
2h 10 min
Focaccia alla farina di farro
2 godz. 30 min
Pizza alle tre farine
1 Std. 55 Min
Focaccia all'olio extravergine di oliva
4 godz. 55 min
Focaccia allo yogurt
3 Std.