Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca) e il succo
- 120 g di zucchero
- 500 g di pomodori perino, privati dei semi e a tocchetti (2 cm circa)
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 297 kJ / 71 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confettura di fragole classica
1 Std. 5 Min
Giardiniera sott'aceto
721hod. 25min
Confettura di frutta mista al vino rosso
1h 10min
Confettura estiva
55 Min
Confettura di albicocche
1 Std. 30 Min
Conserva di pomodoro con olive
1 Std. 30 Min
Pesche sciroppate
721h 20min
Confettura di prugne
45 Min
Conserva di pomodoro classica
7h 20min
Confettura di albicocche alla cannella
45 Min
Conserva di datterini e verdure
7 Std.
Confettura di pesche
1 godz. 20 min