![Cullurielli cosentini Cullurielli cosentini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9da17f7d-a831-4921-bf60-c996c8e6f882/Derivates/c3917395-abd7-4c32-b7fd-869e404bfac2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cottura delle patate
- 500 g di acqua
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (2 cm circa)
Cullurielli
- 7 g di lievito di birra fresco
- 200 g di acqua tiepida
- 1 cucchiaino di zucchero
- 500 g di farina tipo 00
- 10 g di sale
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1975.3 kJ / 471.8 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 95.9 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 486 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fiocchi di neve
5 Std.
Mille infranti in brodo
9h 50min
Torta alla crema champagne
3h 20min
Taralli al limoncello
45 min
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Struffoli di Natale (TM6)
1 godz.
Ciambelle graffe napoletane
2h 40 min
Frittelle di zucca
1 godz. 25 min
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Ciambelle di Carnevale
4j 5 menit
Struffoli
1 godz.
Friselle
4 Std.