Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di speck
- 500 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
- 1 uovo
- 250 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina di mais gialla q.b.
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1642.2 kJ / 392.5 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1hod. 35min
Gattò di patate
1h 30min
Crêpes ai funghi
1h 50min
Panna da cucina (senza lattosio)
10min
Calzone
2óra 50p
Panzerotti alla romana
55p
Patate duchessa
1h
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1h
Gattò di patate
1h 30min
Crocchette di patate
1h 10min
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Cullurielli cosentini
4h 30min