Crocchette di patate e speck

Crocchette di patate e speck

3.6 50 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 3 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
    100 g
  • di speck
    80 g
  • di acqua
    500 g
  • di patate a pasta farinosa pelate e a fette (1 cm)
    1000 g
  • uovo
    1
  • di pangrattato
    250 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • farina di mais gialla q.b.
  • olio per frittura q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 392.5 kcal / 1642.2 kJ
Białko 20.3 g
Tłuszcz 10.8 g
Węglowodany 65.2 g
Błonnik 5.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...