![Crocchette di patate e speck Crocchette di patate e speck](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f7aa62ae-5b3d-43f5-b39e-54de5b44227b/Derivates/b070f65b-10db-434b-97d7-93fb25cc245f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 80 g di speck
- 500 g di acqua
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (1 cm)
- 1 uovo
- 250 g di pangrattato
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina di mais gialla q.b.
- olio per frittura q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1642.2 kJ / 392.5 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 65.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gattò di patate
1 godz. 30 min
Chiacchiere
1h 35min
Cono graffa
1 godz.
Crocchette di riso con Parmigiano reggiano
1 godz.
Polpette di carciofi e scamorza
1 godz.
Crocchette alle patate dolci, Parmigiano Reggiano e prosciutto
4小时
Crocchette di patate
1 Std. 10 Min
Calzoni fritti napoletani
2h 30min
Ciambelle graffe napoletane
2h 40min
Girelle bicolore
3h
Spiedini di polpette alle zucchine
1 godz.
Panini napoletani
5h 20min