Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g di passata di pomodoro + 250 g di acqua tiepida
lub 800 g di polpa di pomodoro a pezzi - 70 g di cipolla a pezzi
- 100 g di zucchero di canna
-
200
g di aceto di malto
lub 200 g di aceto di mele - 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 3 cucchiai di sciroppo di zucchero (vedere consigli)
- 1 cucchiaio di salsa Worcestershire
- 1 cucchiaio di salsa di soia
-
½
cucchiaino di paprica affumicata
lub ½ cucchiaino di paprica - ½ cucchiaino di chili in polvere
- ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaino di senape di Digione
- 2 spicchi di aglio
- ½ noce moscata intera
- 4 chiodi di garofano
- 2 bacche di anice stellato
-
2
foglie di alloro secche
lub 2 foglie di alloro fresche
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 3527 kJ / 843 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 189.4 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burrito di pollo con salsa chipotle
40p
Salsa barbecue
20p
Ramen giapponese
1 Std. 40 Min
Salsa satay
20p
Salsa bois boudran
10p
Spiedini di pollo in salsa teriyaki (Yakitori)
50 Min
Burro alla Maître d’Hotel
50 Min
Zuppa Thai piccante di pesce
40p
Salsa olandese
30min
Agliata verde
15 min
Baozi di maiale al vapore
2h 10min
Gyoza
1h