![Gelatina al vino rosso e mirtilli Gelatina al vino rosso e mirtilli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9B19697C-E854-4ED3-ABC0-DD5A64C09703/Derivates/4557881B-62EB-45D1-842C-F7EB29AD7570.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g di vino rosso corposo
- 250 g di succo di mirtilli
- 1 bustina di gelificante 2:1
- 350 g di zucchero
- 1 stecca di cannella
- 3 chiodi di garofano
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 205 kJ / 49 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parfait Piña Colada
1 Std. 20 Min
Maionese
10min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5h 30min
Formaggella alle erbe
4 Std. 20 Min
Burro all'erba cipollina
1 Std. 15 Min
Crema alla lavanda con cereali croccanti al burro di arachidi (di Mirko Ronzoni)
30 Min
Chutney di zucca
1 godz. 10 min
Zabaione all'anice
15 Min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Confettura di peperoncini piccanti
35 min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10h 30min
Crème brûlée portoghese
30 Min