Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 100 g di farina di mais + q.b. per infarinare
- 20 g di zucchero bruno
- 10 g di mandorle a lamelle
- 1 arancia sanguinella a fette sottili
- 120 g di zucchero
- 140 g di yogurt greco
- 140 g di miele di fiori di arancio
- 2 uova, medie (circa 60 g)
- 125 g di farina di grano
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1431 kJ / 342 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di semola mandorle e miele
1 Std. 15 Min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1h 30min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1h
Torta raw all'arancia e mandorle
1h 30min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30min
Torta semplice alle prugne
40min
Torta alla frutta
1h
Torta di mele e mandarini
1h
Torta carote e mele
1h 30min
Torta di mele, cannella e mandorle
1h 30min
Torta di limone e mandorle
1h 20min
Torta di mele e nocciole
1h