Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Mandeln, geschält
- 1 TL Weinstein-Backpulver
- 1 Prise Salz
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 1 Msp. Zimt, gemahlen
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 350 g Bio-Orangen, mit Schale, geachtelt
- 6 Eier
- 100 g Feinkristallzucker
- 2 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- Öl zum Einfetten
- 100 g Staubzucker, etwas mehr zum Bestreuen
- 3 EL Orangensaft
- 1 - 2 TL Pistazien, gehackt, nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1107 kJ / 264 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Blutorangen-Rosmarin-Kuchen
2 Std. 10 Min
Zitronen-Mohn-Kuchen (glutenfrei)
1 godz. 15 min
Persischer Möhren-Kokosnuss-Kuchen
2h 20 min
Aprikosengugelhupf
2 Std.
Zypriotischer Halloumi-Gugelhupf
1h 20 min.
Orangen-Möhren-Torte
2 Std.
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min.
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2 Std.
Heidelbeer-Mandeltarte mit geeister Holunderblütencreme
5h
Avocado-Pistazien-Kuchen mit Limette
3h 10min
Heidelbeerkuchen (glutenfrei, vegan)
1h 10min
Mandel-Kirsch-Kuchen
1 godz. 30 min