![Feigen-Nuss-Aufstrich Feigen-Nuss-Aufstrich](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8299F6FE-0E00-4065-B9E3-F47BAE94686B/Derivates/F82EDA04-F9C3-404F-866C-BFE79A049787.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g Paranüsse, geschält, ganz
lub 100 g Haselnüsse - 250 g Feigen, getrocknet
- 200 g Wasser
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g Ahornsirup
- ½ TL geriebene Zitronenschale
-
20
g Backkakao
lub 20 g Carobpulver - 1 TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3154 kJ / 754 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Erdnuss-Schoko-Aufstrich
15min
Feigen-Honig-Kugeln
1h 15min
Vanille-Maronen-Aufstrich
1 godz.
Hirseaufstrich mit Apfel
30min
Schoko-Orangen-Aufstrich
15min
Aprikosenkugeln
20min
Erdnusscreme
5 min
Dattel-Zimt-Aufstrich
10min
Orientalische Pralinen
30min
Feigenaufstrich mit Haselnüssen
20min
Nuss-Honig-Schoko-Aufstrich
10min
Erdnuss-Crunch-Creme
5 min