Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g Paranüsse, geschält, ganz
lub 100 g Haselnüsse - 250 g Feigen, getrocknet
- 200 g Wasser
- 100 g Butter, weich, in Stücken
- 40 g Ahornsirup
- ½ TL geriebene Zitronenschale
-
20
g Backkakao
lub 20 g Carobpulver - 1 TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 3154 kJ / 754 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 58 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Dattel-Zimt-Aufstrich
10min
Feigenaufstrich mit Haselnüssen
20 min
Schoko-Orangen-Aufstrich
15 min
Schoko-Flocken-Bars
1h 10min
Cashewcreme
50min
Mandel-Möhren-Kugeln
1h 20min
Kürbis-Gewürz-Konfitüre
40min
Birnen-Nuss-Brot
1h 15min
Studentenfutter-Aufstrich
5 min
Dattel-Kokos-Konfekt
15 min
Exotisches Apfelmus
40min
Apfel-Nuss-Brot
1 Std. 25 Min