Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
TM5 TM6

Haselnussgugelhupf (glutenfrei)

4.4 (110 ocen)

Składniki

  • 300 g Haselnüsse
  • 325 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 200 g Buchweizen
  • 1 Orange, Bio, ¼ der Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst
  • 1 Prise Salz
  • 180 g Zucker
  • 5 Eier
  • 1 Pck. Weinstein-Backpulver (15 g), glutenfrei
  • 1 TL Zimt

Wartości odżywcze
na 1 Scheibe
Kalorie
1322 kJ / 316 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
18 g
Tłuszcz
25 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy