Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Öl zum Einfetten
- 250 g Walnüsse, halbiert
- 80 g Semmelbrösel
- 1 Päckchen Backpulver
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 TL Vanillezucker
- 1 - 2 TL Zitronenschale, gerieben, nach Geschmack
- 10 g frischer Ingwer, geschält
- 200 g Rote Rüben, roh, geschält und in Stücken
- 100 g Äpfel, geviertelt und entkernt
- 5 Eier (Größe M)
- 180 g Rohrzucker
- 1 Prise Salz
- 5 EL Wasser, heiß
- 1 EL Orangenlikör (z.B. Grand Marnier)
Zuckerguss
- 200 g Zucker
- 1 - 2 TL Orangenlikör (z.B. Grand Marnier), nach Geschmack
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1473 kJ / 351 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3 Std.
Mais-Muffins
50 Min
Biskuit
1 Std. 30 Min
Rübletorte
1h 10min
Orangen-Möhren-Torte
2h
Mandel-Exoten-Kuchen
50 Min
Herbsttorte mit Orangencreme (glutenfrei)
4 godz. 10 min
Karotten-Zucchini-Kuchen mit Frischkäsetopping
2 Std. 10 Min
Mohngugelhupf mit Zitronenguss
1h 40min
Marmorkuchen (glutenfrei)
1h 10min
Haselnussgugelhupf (glutenfrei)
2h
Mohn-Zebra-Kuchen
1h 10min