Rote-Rüben-Torte

Rote-Rüben-Torte

4.3 46 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
12 Portionen

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • Walnüsse, halbiert
    250 g
  • Semmelbrösel
    80 g
  • Backpulver
    1 Päckchen
  • Zimt, gemahlen
    1 TL
  • Vanillezucker
    2 TL
  • Zitronenschale, gerieben nach Geschmack
    1 - 2 TL
  • frischer Ingwer geschält
    10 g
  • Rote Rüben, roh geschält und in Stücken
    200 g
  • Äpfel geviertelt und entkernt
    100 g
  • Eier (Größe M)
    5
  • Rohrzucker
    180 g
  • Salz
    1 Prise
  • Wasser heiß
    5 EL
  • Orangenlikör (z.B. Grand Marnier)
    1 EL
Zuckerguss
  • Zucker
    200 g
  • Orangenlikör (z.B. Grand Marnier), nach Geschmack
    1 - 2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 351 kcal / 1473 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 44.2 g
Błonnik 2.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...