Zucchini-Kuchen mit Pinienkernen

Zucchini-Kuchen mit Pinienkernen

4.6 155 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 Stücke

Składniki

  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    150 g
  • Zitrone unbehandelt, Schale dünn abgeschält, Saft ausgepresst (40 g)
    1
  • Zucker
    170 g
  • Zucchini in Stücken (4 cm)
    300 g
  • Eier
    3
  • Mehl
    220 g
  • Backpulver
    1 TL
  • Sultaninen
    220 g
  • Pinienkerne
    70 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 12 Stücke

Białko 60 g
Kalorie 17004 kJ / 4068 kcal
Tłuszcz 192 g
Węglowodany 516 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...