Mandel-Knoblauch-Suppe Iberia

Mandel-Knoblauch-Suppe Iberia

4.4 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen

Składniki

  • Mandeln, blanchiert
    200 g
  • Knoblauchzehen
    3 - 4
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Wasser
    800 g
  • Thymian
    ½ TL
  • Salz
    ¼ TL
  • weißer Pfeffer
    2 Prisen
  • Muskat
    2 Prisen
  • Zitronensaft
    1 - 2 EL
  • Trauben, hell, kernlos halbiert
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 9 g
Kalorie 1135 kJ / 271 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 4.5 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...