![Mandel-Knoblauch-Suppe Iberia Mandel-Knoblauch-Suppe Iberia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F9359325-77D0-4145-BC50-AAF68EB84B9B/Derivates/4F63DB57-4B20-4723-96E4-ACF22E6547AD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mandeln, blanchiert
- 3 - 4 Knoblauchzehen
- 30 g Butter, in Stücken
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 800 g Wasser
- ½ TL Thymian
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen weißer Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 1 - 2 EL Zitronensaft
- 250 g Trauben, hell, kernlos, halbiert
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1135 kJ / 271 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Senfsüppchen
30min
Zwiebelsuppe
40min
Erdnuss-Suppe
30min
Radieschensuppe mit Kressenockerl
35min
Sizilianische Brotsuppe
30min
Cremige Kohlsuppe mit Schinken und Balsamico
30min
Paradeiser-Rotwein- Suppe mit Mozzarella
55 min
Apfel-Creme-Suppe
30min
Champignon-Terrine
3 godz. 50 min
White Russian (The Big Lebowski)
5 Min
Erbsen-Minz-Suppe
30min
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min