
Urządzenia i Akcesoria
Mandel-Knoblauch-Suppe Iberia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Mandeln, blanchiert200 g
-
Knoblauchzehen3 - 4
-
Butter in Stücken30 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht2 geh. TL
-
Wasser800 g
-
Thymian½ TL
-
Salz¼ TL
-
weißer Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Zitronensaft1 - 2 EL
-
Trauben, hell, kernlos halbiert250 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
271 kcal /
1135 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
9 g
Błonnik
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Vegetarisch geniessen
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy