Jelení ragú s hořkou čokoládou

Jelení ragú s hořkou čokoládou

3.8 10 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 porce

Składniki

Marinované maso
  • 80 gramů mrkve na kousky
  • 80 gramů cibule napůl
  • 1 stonek řapíkatého celeru (cca 70 gramů), na kousky
  • 20 gramů olivového oleje
  • 350 gramů červeného vína
  • 500 gramů jeleního masa na kostičky (3 cm)
Ragú
  • 20 gramů hořké čokolády (70 % kakaa) na kousky
  • 4 šalotky napůl
  • 2 stroužky česneku
  • ½ čajové lžičky soli
  • 30 gramů rajčatového protlaku
  • 5 jalovcových kuliček
  • 5 kuliček černého pepře
  • ¼ pomeranče (opcjonalnie) chemicky neošetřeného, nastrouhaná kůra
  • 250 gramů hovězího vývaru
  • 35 gramů brusinek konzervovaných

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porci

Białko 29 g
Kalorie 1539 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...