Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 gramů jehněčího masa, vykostěného, na kousky
- 700 gramů vody
- 4 lilky (cca 600 gramů), podélně rozkrojené
- 200 gramů rýže
- 1 špetka šafránu, mletého
- 4 cibule, napůl
- 100 gramů černých oliv
- 20 gramů extra panenského olivového oleje
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička soli
- 1 - 2 špetky čerstvě umletého pepře
- Wartości odżywcze
- na 1 kus
- Kalorie
- 1439 kJ / 345 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratinované cukety a rajčata
1j
Anglické kedgeree
45 menit
Soté se žampiony, cuketou a sušenou šunkou
25 min
Carpaccio z červené řepy
Brak ocen
Sicilské purpetti fúze
1j
Mojo Amarillo
Brak ocen
Krabí balíčky
Brak ocen
Grilovaný pórek, bylinkové máslo a krambl z chleba
45 menit
Brokolicový salát s chilli a citrónovou emulzí
30 Min
Sezamový med
10 min
Marocké jehněčí s kuskusem
Brak ocen
Pečená rýže s cuketou a sýrem
50 Min