Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bizcocho
- 2 huevos
- 60 g de azúcar
- ½ cucharadita de azúcar vainillado
- 60 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 250 g de helado de vainilla
Merengue
- 150 g de azúcar glas
- 4 claras de huevo
- ¼ cucharadita de cremor tártaro
Montaje
- 50 g de ron
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 897 kJ / 215 kcal
- Białko
- 5.16 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 4.52 g
- Błonnik
- 0.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas de cerdo con chucrut y patatas
45 min
Cremadillos
3h 50min
Tarta Saint-Honoré
3h
Merengue francés
2 Std. 15 Min
Bomba de chocolate
4h
Bizcochitos de vainilla con mermelada
1h
Bizcocho con melocotón y dulce de leche
1 Std. 20 Min
Charlota de albaricoques con crema de limón
13h
Tarta de limón (Oriol Balaguer)
5 Std.
Tarta de frutas de verano
5 Std.
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25u. 40min
Crêpes Suzette
1 godz. 30 min