Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 10 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 300 g de farine blanche type 45
- 200 g de farine de blé dur
- 100 g de farine à pain, type Manitoba
- 2 c. à café de sel
La finition
- 60 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de tomates olivette, coupées en tranches
- 1 gousse d'ail, coupée en lamelles
- 1 c. à soupe d'origan déshydraté
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1862 kJ / 445 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fougasse aux olives, tomates confites et scarmoza
2h 45 min
Focaccia à la pomme de terre
2ωρ. 50 λεπτ.
Focaccia croquante
3h
Focaccia aux oignons
2h 15min
Focaccia aux olives
3h
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Focaccia à l'oignon
3hod. 15min
Focaccia au thym et huile d'olive
1u. 55min
Focaccia apulienne
2u. 40min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3hod. 15min
Focaccia des Pouilles
1h 10min
Focaccia aux tomates et à l'origan
2ωρ. 50 λεπτ.