Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de pommes de terre, épluchées et coupées en morceaux (2-3 cm env.)
- 250 g d'eau
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 50 g d'huile d'olive extra vierge
- 350 g de farine de blé
- 150 g de semoule de blé dur fine
- 1 c. à café de sel
- 2 gousses d'ail (opcjonalnie)
- 20 tomates cerise, coupées en deux
- 1 pincée d'origan déshydraté
- 1 c. à soupe de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2422 kJ / 579 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 104.1 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 6.1 g
Alternatywne przepisy
Focaccia à l'oignon
3 Std. 15 Min
Focaccia croustillante
1h 55min
Focaccia aux olives
2h
Focaccia aux pommes de terre et romarin
2u. 45min
Focaccia croquante
3 Std.
Focaccia à la crème de fromage
Brak ocen
Focaccia des Pouilles
1h 10 min
Fatayer au fromage et menthe
2h
Focaccia au thym
3 Std.
Fougasse au romarin
3h 25min
Focaccia au romarin et huile d'olive
3 Std. 15 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h