Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 300 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 40 g d'huile d'olive extra vierge, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour huiler
- 420 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
La finition
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour huiler
- 20 g d'eau
- 2 brins de romarin frais
- 2 - 3 pincées de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1398.8 kJ / 334.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Focaccia au romarin
2 godz. 20 min
Focaccia aux olives
3 Std.
Focaccia croustillante
1 godz. 55 min
Mini focaccias à l'origan
3 godz. 40 min
Focaccia aux olives
2 Std.
Focaccia à l'oignon
3小时 15 分钟
Focaccia au thym
3 Std.
Focaccia apulienne
2 godz. 40 min
Focaccia des Pouilles
1 Std. 10 Min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2 Std.
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50min
Focaccia aux tomates et à l'origan
2 Std. 50 Min