Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 300 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 40 g d'huile d'olive extra vierge, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour huiler
- 420 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à café de sel
La finition
- 20 g d'huile d'olive extra vierge, à ajuster en fonction des goûts, et un peu pour huiler
- 20 g d'eau
- 2 brins de romarin frais
- 2 - 3 pincées de gros sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1398.8 kJ / 334.3 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 54.4 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Focaccia des Pouilles
1h 10min
Focaccia apulienne
2u. 40min
Fougasse au romarin
3h 25 min.
Focaccia aux olives
2h
Focaccia au romarin
2h 20min
Focaccia aux olives
3h
Focaccia au romarin et tomates séchées
1h 50 min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h
Focaccia croquante
3h
Focaccia au thym
3h
Pesto classique au basilic
10 min
Pesto au basilic
10 min