Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait entier
- 80 g de sucre en poudre
- 5 jaunes d'œufs
- 2 - 3 gouttes d'arôme naturel de pistache
- ½ dose de safran en poudre (5 mg)
- 1 blanc d'œuf
- 40 g de pistaches, décortiquées, émondées et non salées, concassées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 642 kJ / 153 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Glace mangue-Passion
12 Std.
Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)
12h 45 min
Crème glacée fraise-soja
4h 20min
Sorbet mangue-gingembre, gambas et tuile au sésame
1h 5 min
Sorbet miel, raisins et thym
24h 30min
Glace Anko
10h 15min
Glace à la pistache
12 Std.
Glace au fenouil
12 Std.
Glace caramel au beurre salé
12 Std.
Glace au gingembre
12 Std.
Glace au coco
4hod.
Glace au café
12 Std.