Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 400 g de mix de farines sans gluten, et un peu pour fariner
- 30 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de bicarbonate de sodium
- huile d'olive, pour huiler
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 7361 kJ / 1739 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 341 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 1996 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte sablée sans gluten et sans sucre
35 dk
Mix de farines sans gluten
5 menit
Pain de mie sans gluten
1 godz. 40 min
Pain sans gluten à la châtaigne
2sa 30 dk
Brioche sans gluten
2h 15min
Pâte sablée sans gluten
5 menit
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2sa 30 dk
Pâte feuilletée sans gluten
15 Min
Madeleines sans gluten
1sa
Cookies sans gluten aux noisettes
35 dk
Pâte brisée sans gluten
5 menit
Pâte à crêpes sans gluten
1 godz. 30 min