Frango recheado com arroz de cogumelos

Frango recheado com arroz de cogumelos

4.3 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 doses

Składniki

Tempero
  • coentros
    10 g
  • cebolinho picado
    10 g
  • salsa
    10 g
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • limão (raspa e sumo)
    ½
  • manteiga
    100 g
  • frango do campo (2800 g aprox.)
    1
Recheio
  • espinafres descongelados bem espremidos
    100 g
  • arroz basmati
    300 g
  • água
    850 g
  • molho de soja
    15 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de
  • vinho branco
    50 g
  • chalota cortada em quartos
    80 g
  • bacon fatiado cortado em pedaços
    100 g
  • manteiga
    40 g
  • cogumelos marron cortados em quartos
    300 g

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 1001.2 kcal / 4188.8 kJ
Białko 56.5 g
Tłuszcz 64.1 g
Węglowodany 46.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 24.5 g
Sód 1231 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...