
Urządzenia i Akcesoria
Pataniscas de camarão com risoto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 doses
Składniki
Pataniscas
-
grão-de-bico seco100 g
-
farinha100 g
-
fermento p/ bolos½ c. chá de
-
sal½ c. chá de
-
cebolo cortado em pedaços100 g
-
salsa5 g
-
água320 g
-
camarão c/ casca320 g
-
Óleo q.b. p/ fritar
Risoto
-
queijo parmesão cortado em pedaços100 g
-
salsa10 g
-
vinho branco100 g
-
sal1 c. chá de
-
água mais q.b. p/ cozer300 g
-
chalota80 g
-
dentes de alho2
-
manteiga à temperatura ambiente80 g
-
arroz p/ risoto320 g
Wartości odżywcze na 1 dose
Kalorie
832 kcal /
3945 kJ
Białko
26 g
Tłuszcz
50 g
Węglowodany
64 g
Błonnik
4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Revista Março 2019
73 Przepisy
Portugalia
Portugalia