
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety pożarskie
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
2 jajka
-
1 ząbek czosnku
-
20 g masła
-
400 g filetów z piersi kurczaka pokrojonych na 3 cm kawałki
-
15 - 20 g bułki tartej plus dodatkowa ilość do panierowania
-
1 płaska łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
mąka pszenna do panierowania
-
masło klarowane do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
209 kcal /
874.6 kJ
Białko
26.2 g
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
3.7 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Sód
701.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DANIA MIĘSNE
65 Przepisów
Polska
Polska