![Stachelbeer-Sekt-Konfitüre Stachelbeer-Sekt-Konfitüre](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/65D510A4-F2A7-4426-B16A-9BB07DB9D536/Derivates/5789FD94-1F33-4721-95EB-F3AEF0FFDDE7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Stück Ingwer, frisch (ca. 2 cm), in dünnen Scheiben
- 750 g Stachelbeeren
- 1 Vanilleschote, Mark ausgekratzt
- 1000 g Gelierzucker 1:1
- 1 TL neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp
- 200 g Sekt (1 Piccolo)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 4671 kJ / 1099 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 259 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Kirsch-Mandel-Konfitüre
1 Std. 10 Min
Pfirsichkonfitüre mit Holunderblütensirup
25 min
Feurige Stachelbeerkonfitüre
20 Min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 min
Sauerkirsch-Bananen-Konfitüre
35 min
Evergreen - Stachelbeer-Kiwi-Konfitüre
20 Min
Johannisbeer-Mango-Konfitüre
25 min
Johannisbeer-Zitronen-Konfitüre
20 Min
Rote Johannisbeer-Apfel-Konfitüre
25 min
Brombeer-Thymian-Konfitüre
25 min
Brombeer-Vanille-Konfitüre
20 Min
Kirschkonfitüre
25 min