Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Mandeln
- 200 g getrocknete Aprikosen, entsteint
- 4 EL Rum (60 g)
- 150 g Mohn
- 350 g Milch
- ½ TL Zimt
- 1 Msp. Piment
- 100 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 40 g Zucker
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- 200 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 3 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1232 kJ / 294 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marzipanstollen
4h
Eierschecke
7h
Leipziger Lerchen
1h 45 min.
Kleine Schokoladenstollen
48h
Quarkstollen
1h 10 min.
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1h 30 min.
Pflaumen-Quark-Stollen
12 Std.
Christstollen mit Marzipankern
2 Std. 25 Min
Stollenhappen
50 min.
Christstollen
12 Std.
Christstollen, klassisch
4h
Stollenkonfekt
2h 30min