Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 400 g de leche entera
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 4 yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 20 g de maicena
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub 1 cucharadita de vainilla líquida - 1 pellizco de sal
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 10 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2203 kJ / 527 kcal
- Białko
- 9.17 g
- Węglowodany
- 60.94 g
- Tłuszcz
- 27.39 g
- Błonnik
- 3.22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4h 20 min
Blanco y negro de requesón
1h 30 min
Delicias de melocotón en conserva
5h
Bombones de fresa
35min
Crema de chocolate con nueces
2h 10min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 Std. 50 Min
Bavaroises de chocolate con menta
2h 15min
Tarta de limón y chocolate
2u.
Pastelitos de naranja y chocolate
1u. 45min
Natillas de chocolate
1u. 20min
Pudin con plátano y chocolate
50min