Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 400 g de leche entera
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 4 yemas de huevo
- 150 g de azúcar
- 20 g de maicena
-
1
cucharadita de azúcar vainillado
lub 1 cucharadita de vainilla líquida - 1 pellizco de sal
- 6 - 8 tiras de piel de naranja (solo la parte naranja)
- 10 g de cacao puro en polvo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2203 kJ / 527 kcal
- Białko
- 9.17 g
- Węglowodany
- 60.94 g
- Tłuszcz
- 27.39 g
- Błonnik
- 3.22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chocolate
2h 10min
Marquesa de chocolate
2h 45 min
Flan de dulce de leche
6h 10min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Crema catalana
40 min
Cheesecake de chocolate y café
3 Std. 20 Min
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25min
Tarta de dulce de leche y nubes
4h 20min
Tarta de crema catalana a la naranja
7 Std. 30 Min
Crema de chocolate con nueces
2h 10min
Brownie flan
5h 15min
Flan de nata y vainilla
5h 50min