Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de avellanas crudas sin piel
- 100 g de azúcar
- 6 tiras de piel de limón
- 8 tiras de piel de naranja
- 120 g de leche
- 25 g de levadura prensada fresca, desmenuzada
- 4 huevos
-
30
g de ron
lub 30 g de agua de azahar - 500 g de harina de fuerza (y algo más para espolvorear)
- 5 g de sal
- 120 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos de 2 cm
- 2 cucharadas de azúcar perla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1394 kJ / 333 kcal
- Białko
- 8.28 g
- Węglowodany
- 40.18 g
- Tłuszcz
- 15.53 g
- Błonnik
- 2.13 g
Alternatywne przepisy
Brioche danés (Brunsviger)
2u.
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4h 20 min
Fullatre de las Cinco Villas
1h 25min
Roscón de Reyes
4h
Girasol de brioche de mantequilla con jamón y queso
2u.
Brioche con frutas y pasas
3h 10min
Minirroscón de Reyes
3h
Roscón relleno con frutas confitadas
4h
Panettone con chocolate y naranja
3h 20min
Tronco de Navidad con praliné
2h 20 min
Roscón gallego
1h 30 min
Ensaimada de cabello de ángel (Islas Baleares)
11 Std.