Urządzenia i Akcesoria
Mango, ginger and chilli chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz. 10 min
1070 g
Składniki
-
oil1 tbsp
-
garlic cloves2
-
fresh ginger peeled and cut into thin slices10 g
-
fresh long red chillies trimmed and cut into halves1 - 2
-
nigella seeds2 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
ground coriander1 tsp
-
ground cumin½ tsp
-
ground cardamom¼ tsp
-
ground cinnamon¼ tsp
-
mango flesh only, cut into pieces (2 cm) (see Tips)700 g
-
raw sugar250 g
-
white vinegar120 g
-
salt1 tsp
-
raisins100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1070 g
Sód
2428.9 mg
Białko
12.4 g
Kalorie
7985.2 kJ /
1908.5 kcal
Tłuszcz
21.3 g
Błonnik
17.6 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
442.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple and ginger paste
6 godz. 15 min
Date and tamarind chutney
8 godz. 50 min
Lemon and caper aioli
15 min
Tomato ketchup
1 godz. 25 min
Garam masala
10 min
Tandoori paste
5 min
Spiced tomato chutney
30 min
Wholegrain mustard
120 godz.
Rosemary and sea salt crackers
35 min
Mango chutney
1 godz. 20 min
Spicy peach and mango chutney
45 min
Dukkah
25 min