![Veal sweetbreads with creamy white wine sauce Veal sweetbreads with creamy white wine sauce](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/15C61626-EF7B-4D85-BF5D-B769DF07C5CD/Derivates/7f41eb5d7d2b5a995c1a437df398f303ea475399.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g veal sweetbreads (see Tip)
- 250 g white vinegar
- 750 g cold water
- 600 g water, room temperature
- iced water
- ice cubes
- 300 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces, plus extra sliced to garnish
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 100 g white wine
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2784.7 kJ / 663 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 283.1 mg
Alternatywne przepisy
Grated carrot salad (Thermomix® Cutter)
10min
Christmas Berry Trifle
4 Std.
Pineapple carpaccio and strawberry sorbet (Thermomix® Cutter)
Keine Bewertungen
Boiled Eggs
20 Min
Porcini mushroom risotto
35 min
Poppy seed strudel with crumble topping
3h 15min
Chunky mixed vegetable soup
50min
Pickled vegetables
745 Std.
Stewed apples
25min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40 min
Mushroom sauce
20 Min
Cheese Béchamel sauce (TM6)
15min