Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g veal sweetbreads (see Tip)
- 250 g white vinegar
- 750 g cold water
- 600 g water, room temperature
- iced water
- ice cubes
- 300 g spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces, plus extra sliced to garnish
- 2 garlic cloves
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 - 2 pinches sea salt, plus extra to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 100 g white wine
- 100 g pouring (whipping) cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2784.7 kJ / 663 kcal
- Białko
- 36.7 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Tłuszcz nasycony
- 18 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 283.1 mg
Alternatywne przepisy
Turkey with cherry sauce and steamed veggies (Diabetes)
3 Std. 30 Min
Boiled Eggs
20 Min
Banana bread
1h 40min
Steamed vegetables with kefir dressing (gut health)
40min
Classic zabaglione
15 Min
Roast pork with sage and cranberry stuffing (MEATER+®)
3 Std. 35 Min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Perfect steak with sauce Bernaise
35min
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min
Cheese Sauce
15 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min
Pumpkin and ginger soup
35min