Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 600 g pouring (whipping) cream
- 75 g caster sugar
- 5 eggs
- 950 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2215.3 kJ / 527.3 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 24.9 g
- Tłuszcz
- 44.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.2 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 111.1 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate pudding
6h 30 min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
3 Std. 30 Min
Lemon meringue pie
3h
Custard
10min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
White chocolate mousse cups
3h 35min
Strawberry champagne cake
3h 10 min
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min
Raspberry and lemon flan
1sa
Crème brûlée
7 Std.