Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
Les figues
- 12 figues fraîches, coupées en six
- 60 g de sucre roux
- 1 c. à café de quatre-épices
- 400 g d'eau
La crème chantilly
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide (voir "Conseil(s)")
- 1 trait d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verrines marron et chocolat
20min
Pavlova mangue-kiwi
4u. 10min
Sabayon au citron
15min
Lemon curd
15min
Pavlova à la grenade
3h
Richard Toix - Saint-jacques en croûte d'algue et purée de topinambour au chocolat blanc
1u.
Pavés chocolat écume de menthe
3h
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20min
Tarte aux fraises et lemon curd
1u.
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 Std.
Minipavlovas
3u. 45min
Tiramisu aux poires et crème de marron
35min