Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 4 blancs d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
Les figues
- 12 figues fraîches, coupées en six
- 60 g de sucre roux
- 1 c. à café de quatre-épices
- 400 g d'eau
La crème chantilly
- 80 g de sucre en poudre
- 400 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide (voir "Conseil(s)")
- 1 trait d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1611 kJ / 385 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte soufflée au citron
3 Std. 35 Min
Sabayon au citron
15min
Lemon curd
25min
Lemon curd
15min
Parfait glacé aux raisins et aux noix
12 godz.
Baba au rhum
3h
Sphère comme une orange sanguine
18 Std.
Minipavlovas
3 godz. 45 min
Meringues au citron vert et sorbet pomme-kiwi
3h 30min
Pavlova aux agrumes et lemon curd
12h 15min
Tarte au citron
12 godz.
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.