Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 hojas de maíz para tamal
- 215 g de falda de res, cortada en trozos medianos
- 55 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 cditas de sal gruesa
- 2200 g de agua
- 30 g de aceite
- 40 g de chile ancho, sin rabo ni semillas (2 pzas aprox.)
- 115 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de polvo para hornear
- 300 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1176 kJ / 280 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales sonorenses
2h
Tamales dulces de pasas
2h
Masa básica para tamales
1h 30min
Mole Negro
2h
Tamales guanajuatenses
2 godz. 30 min
Tamales oaxaqueños
2h
Cochinita pibil
4 Std.
Tamales rancheros
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Tacos al pastor chilangos
40min