Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 hojas de maíz para tamal
- 215 g de falda de res, cortada en trozos medianos
- 55 g de cebolla
- 2 dientes de ajo, pelados
- 2 cditas de sal gruesa
- 2200 g de agua
- 30 g de aceite
- 40 g de chile ancho, sin rabo ni semillas (2 pzas aprox.)
- 115 g de manteca de cerdo
- 1 cdita de polvo para hornear
- 300 g de harina de maíz nixtamalizado, para tamal
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1176 kJ / 280 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Romeritos
1h 40min
Pozole Rojo
1h 30min
Tamales rancheros
2h
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Tamales de elote con rajas
4h 45min
Chiles en nogada
1h
Tamales sonorenses
2h
Tacos de canasta
1h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30 min
Tortas ahogadas
2u. 40min
Pozole Verde
1h 20 min
Tamales de pollo y salsa verde
2h