Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mezcla de chiles<br>
- 2 chile piquín, seco
- 5 chiles guajillo
- 100 g de queso panela, en cubos, frío
Mayonesa<br>
- 250 g de aceite vegetal
- 1 huevo
- 1 limón, solamente el jugo
- 10 g de mostaza, o al gusto
- 2 pizcas de pimienta negra molida, o al gusto
- ½ cdita de sal fina, o al gusto
Esquites<br>
- 70 g de cebolla, en trozos
- 1 diente de ajo, pelado
- 60 g de aceite de oliva
- 2 chiles de árbol secos
- 650 g de granos de elote amarillo frescos
- 300 g de agua
- 2 cditas de sal fina, o al gusto
- 5 hojas de epazote, frescas
- 8 limones verdes, partidos a la mitad
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1302 kJ / 310 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 6 g
- Sód
- 683 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz rojo
1h 25min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35 dk
Carnitas de atún
40 dk
Machaca con huevo
35 dk
Chicharrón en salsa verde
35 dk
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 dk
Chicharrón en salsa verde
35 dk
Sopa de poro y papa
40 dk
Esquites
30 Min
Pambazos CDMX
2sa 30 dk
Chilaquiles divorciados
1sa
Esquites de feria
25 min