Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 1 chile chipotle, seco, sin rabo
- 1 chile morita, sin rabo
- 2 chiles anchos, sin rabo ni semillas
- 300 g de jitomate, cortado en cuartos
- 40 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 15 g de manteca de cerdo
- 1 hoja santa
- 2 cditas de sal fina
- 60 g de agua
- 280 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortadas en trozos medianos
Masa
- 260 g de harina de maíz
- 550 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 150 g de manteca de cerdo
Tamales rancheros
- 3 hoja de plátano
- 3 hojas santa
- 1700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1000 kJ / 283 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamal de cazuela con rajas
1h
Tamales Verdes
2h 30min
Pozole Rojo
1h 30min
Birria de res estilo Jalisco
1 godz. 45 min
Tamales de elote con rajas
4 godz. 45 min
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2h 30min
Tamales sonorenses
2h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30min
Panuchos de cochinita pibil
35min
Tamales de Frijol
3h
Masa básica para tamales
1h 30min
Tamales de pollo y salsa verde
2h