Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno
- 1 chile chipotle, seco, sin rabo
- 1 chile morita, sin rabo
- 2 chiles anchos, sin rabo ni semillas
- 300 g de jitomate, cortado en cuartos
- 40 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 15 g de manteca de cerdo
- 1 hoja santa
- 2 cditas de sal fina
- 60 g de agua
- 280 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortadas en trozos medianos
Masa
- 260 g de harina de maíz
- 550 g de agua
- 1 ½ cditas de sal fina
- 150 g de manteca de cerdo
Tamales rancheros
- 3 hoja de plátano
- 3 hojas santa
- 1700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1000 kJ / 283 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales sonorenses
2u.
Masa básica para tamales
1h 30 min
Tamales de flor de calabaza rellenos de camarones
2u.
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Tamales oaxaqueños
2u.
Pan de muerto
6u.
Tamal de cazuela con rajas
1u.
Pozole negro
1h 15min
Tamales de pollo y salsa verde
2u.
Pozole Rojo
1h 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1u. 45min
Conchas Gourmet
3h 15min