Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de queso crema y zarzamora
- 250 g de zarzamoras
- 120 g de azúcar
- 190 g de queso crema
Tamal de elote
- 810 g de granos de elote blanco frescos
- 250 g de mantequilla sin sal
- 280 g de leche evaporada
- 1 pizca de sal
- 2 cditas de polvo para hornear
- 300 g de harina de maíz para tamales
- 120 g de azúcar
- 16 hojas de maíz para tamal, remojados y escurridos
- 1500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 16 porciones
- Kalorie
- 24656 kJ / 5872 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 752 g
- Tłuszcz
- 304 g
- Błonnik
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2óra
Pan de elote
2óra
Atole de fresa
25 min.
Rosca de Reyes
3h
Tamales de chocolate
1j 10 menit
Champurrado del puesto de tamales
15 min.
Atole de arroz de la esquina
35p
Ponche
40 min
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2óra
Champurrado
25 min.
Tamales de pollo y salsa verde
2óra
Atole de guayaba
40 min