Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de queso crema y zarzamora
- 250 g de zarzamoras
- 120 g de azúcar
- 190 g de queso crema
Tamal de elote
- 810 g de granos de elote blanco frescos
- 250 g de mantequilla sin sal
- 280 g de leche evaporada
- 1 pizca de sal
- 2 cditas de polvo para hornear
- 300 g de harina de maíz para tamales
- 120 g de azúcar
- 16 hojas de maíz para tamal, remojados y escurridos
- 1500 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 16 porciones
- Kalorie
- 24656 kJ / 5872 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 752 g
- Tłuszcz
- 304 g
- Błonnik
- 48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champurrado del puesto de tamales
15min
Atole de fresa
25min
Tamales Verdes
2h 30min
Tamales de elote con rajas
4u. 45min
Tamales de chocolate
1 Std. 10 Min
Chiles en nogada
1h
Atole de amaranto
20min
Atole de arroz de la esquina
35min
Atole de canela
35min
Tamales oaxaqueños
2h
Tamales de pollo y salsa verde
2h
Atole de guayaba
40min