Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 chiles güeros
- 1700 g de agua
- 30 g de vinagre blanco
- 1 ½ cda de azúcar
- 110 g de pulpa de maracuyá
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- 1 ramita de cilantro
- 85 g de bulbo de hinojo
- 1 diente de ajo, pelado
- 40 g de aceite de oliva
- 180 g de calamar baby, limpio y cortados en aros
- ½ cdita de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cilantro
1 Std. 20 Min
Agua de tamarindo
40 Min
Conejo adobado
13 Std.
Pasta con anchoas y pan molido
45 min
Pescado a la talla
40 Min
Chilacayotes rellenos con pipián
1hod. 25min
Mejilones con albahaca, almendras y mantequilla
40 Min
Huauzontles en caldillo de jitomate
50 Min
Ensalada fresca con aderezo de pepino
10min
Ensalada de fresas y queso de cabra
15min
Tempura de camarones y verduras
50 Min
Tiradito de pescado y chile de árbol
10min