Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 chiles güeros
- 1700 g de agua
- 30 g de vinagre blanco
- 1 ½ cda de azúcar
- 110 g de pulpa de maracuyá
- 10 g de jugo de limón, recién exprimido
- 1 ramita de cilantro
- 85 g de bulbo de hinojo
- 1 diente de ajo, pelado
- 40 g de aceite de oliva
- 180 g de calamar baby, limpio y cortados en aros
- ½ cdita de sal gruesa
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 785 kJ / 187 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de lima yucateca
40 Min
Pollo encacahuatado
45 Min
Pollo en salsa de huitlacoche
45 Min
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1 Std. 50 Min
Frittata al vapor con chícharos y salmón ahumado
45 Min
Chiles rellenos con chorizo y hongos, sopa de poro, pasta y cheesecake de café
1 Std. 15 Min
Queso en salsa de epazote
25 Min
Helado de yogur
6h 30min
Espumoso de jamaica
25 Min
Chiles rellenos en frío
1 Std. 25 Min
Chiles güeros rellenos
55min
Tortitas de carne en cama de espinaca con salsa roja
40 Min