Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de ajonjolí, tostado
- 1 tortilla de maíz, tostada
- 45 g de aceite
- 130 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 4 de pimienta negra entera
- 4 de clavos de olor
- 3 chiles guajillo, limpios, asados y en trozos
- 1 de chile ancho, limpio, asado y en trozo
- 1 de elote blanco, en trozos
- 1 de calabacita, cortado en medias lunas
- 100 g ejotes, cortados por la mitad
- 400 g de jitomate guaje, asado en el comal
- 500 g de caldo de pollo, en tetrapack
- 1 ½ cditas de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 853 kJ / 203 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz a la mexicana
50 min
Verduras en salsa morita
35min
Tinga de col
35min
Caldo de camarón
25 phút
Pancita de hongos
1h
Chalupitas de pepino y atún
20 min
Chileatole
55min
Coloradito de chile ancho
45 min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Chile ancho relleno de frijol y plátano
1h 50 min
Caldo tlalpeño
1h 20 min
Pozole Rojo
1h 30min