Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de ajonjolí, tostado
- 1 tortilla de maíz, tostada
- 45 g de aceite
- 130 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 4 de pimienta negra entera
- 4 de clavos de olor
- 3 chiles guajillo, limpios, asados y en trozos
- 1 de chile ancho, limpio, asado y en trozo
- 1 de elote blanco, en trozos
- 1 de calabacita, cortado en medias lunas
- 100 g ejotes, cortados por la mitad
- 400 g de jitomate guaje, asado en el comal
- 500 g de caldo de pollo, en tetrapack
- 1 ½ cditas de sal fina
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 853 kJ / 203 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carnitas de cerdo borrachas
1h
Pozole Rojo
1h 30min
Mole chiapaneco
30min
Pollo con mole
1h
Mole de pimienta
25 min
Mantequilla de canela
Brak ocen
Carnitas
50min
Manchadito
40min
Corundas
3h
Buñuelos de rodilla y ganache de chocolate Oaxaqueño
50min
Calas de New Orleans (arroz frito)
1h
Salsa picante de cacahuate
15min