Ensalada de quinoa roja

Ensalada de quinoa roja

4.7 55 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 raciones

Składniki

  • 200 g de quinoa roja (lavada en agua fría)
  • 400 g de agua
  • ½ cucharadita de sal
  • 200 g de garbanzos cocidos (lavados y escurridos)
  • 100 g de canónigos
  • 1 pimiento rojo cortado en trozos pequeños
  • 150 g de aceitunas negras en mitades
Aliño
  • 2 - 3 dientes de ajo
  • ½ cucharadita de tomillo seco
  • 4 ramitas de albahaca fresca (solo las hojas)
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 cucharadita de sal
  • 20 g de vinagre balsámico
  • 60 g de aceite de oliva

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 383 kcal / 1601 kJ
Białko 12.3 g
Tłuszcz 16.6 g
Węglowodany 47.4 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 1.9 g
Sód 781.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...