Carpaccio de remolacha con burrata (Pelar)

4.4 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 raciones

Składniki

Aliño
  • 150 g de aceite de oliva virgen extra
  • 60 g de vinagre
  • ½ cucharadita de sal
  • 1 cucharadita de mostaza de Dijon
  • 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 30 g de zumo de limón
  • 15 g de jarabe de arce
    10 g de miel
  • 2 cucharaditas de albahaca seca
Carpaccio de remolacha
  • 1100 g de agua
  • 800 g de remolacha cruda en mitades
  • 1 cucharadita de aceite de oliva
  • 50 - 80 g de rúcula
  • 230 g de queso burrata en trozos
  • 2 cucharadas de granos de granada (opcjonalnie)
  • 2 cucharadas de nueces pacanas (opcjonalnie) en trozos

Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 419.1 mg
Białko 8.3 g
Kalorie 1296 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 25.9 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 6.8 g
Węglowodany 12.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...