Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Erdnussöl
- 50 g Massaman-Currypaste
- 400 g Rindfleisch aus der Schulter, in Streifen (1 cm)
- 600 g Kokosmilch
- 20 g Palmzucker
- 50 g Fischsauce
- 50 g Tamarinden-Paste
- 250 g Kartoffeln, in Stücken (1 cm)
- 1 Zimtstange
- 2 Kaffir-Limettenblätter, getrocknet
- 2 EL Koriander, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2535 kJ / 606 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 44 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch Teriyaki mit Reis
2h
Pad Thai mit Huhn
20 min.
Kokossuppe Tom Kha Gai
35min
Nasi Goreng
50 min.
Schweinefilet Vindaloo
2h 30min
Massaman-Curry
1 Std. 40 Min
Grünes Curry mit Hackbällchen
45 min.
Chicken Jalfrezi
1h
Rotes Thai-Curry mit Geflügel
45 min.
Hähnchen Tikka Masala
1h
Schnelles Thai-Curry mit Huhn
40 min.
Chicken Tikka Masala
45 min.