Urządzenia i Akcesoria
Massaman Curry mit Rindfleisch
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Erdnussöl15 g
-
Massaman-Currypaste50 g
-
Rindfleisch aus der Schulter, in Streifen (1 cm)400 g
-
Kokosmilch600 g
-
Palmzucker20 g
-
Fischsauce50 g
-
Tamarinden-Paste50 g
-
Kartoffeln in Stücken (1 cm)250 g
-
Zimtstange1
-
Kaffir-Limettenblätter, getrocknet2
-
Koriander gehackt2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
28 g
Kalorie
2535 kJ /
606 kcal
Tłuszcz
44 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Thai Kitchen
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Chicken Tikka Masala
45min
Pad Thai mit Huhn
20min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35min
Schnelles Lamm-Dhansak
45min
Grünes Curry mit Hackbällchen
45min
Marokkanisches Hähnchen-Couscous
45min
Schweinefilet Vindaloo
2h 30min
Massaman-Curry
1h 40min
Rotes Thai-Curry mit Geflügel
45min
Hähnchen Tikka Masala
1h
Chicken Saag
50min
Schnelles Thai-Curry mit Huhn
40min