![Cheese and herb scones (Toddlers and beyond) Cheese and herb scones (Toddlers and beyond)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61F7A49A-ED1C-4B43-A96C-2AACB06F1DA3/Derivates/c9d4f496-359f-4c7a-a20d-f307fff11b3d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 sprigs mixed fresh herbs (e.g. chives, parsley, dill), leaves only
- 60 g cheddar cheese, cut into pieces
- 450 g wholemeal self-raising flour
- 60 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to serve
- 310 g milk of choice, plus extra for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 887.2 kJ / 211.2 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
ANZAC biscuits
40 Min
Basic muffin mix
30 Min
Zucchini fritters (Toddlers and beyond)
40 Min
Salmon and corn cakes (10-12 months)
2 Std. 20 Min
Chicken, leek and corn pie
1 Std. 15 Min
Fruit scones
30 Min
Cauliflower macaroni cheese (Toddlers and beyond)
1u.
Mini cheese scones with savoury butter
30 Min
Basic berry muffins
40 Min
Banana and oat mini muffins
40 Min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min
Buttermilk scones
35 Min