Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de lait entier
- 150 g de pain d'épices, coupé en morceaux
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 litre
- Kalorie
- 7119 kJ / 1703 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 218 g
- Tłuszcz
- 71 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Pain d'épices
3h
Glace aux fruits
5min
Glace à la vanille
12h
Sapin en riz soufflé, canneberges et pistaches
1 Std. 30 Min
Sorbet citron
8h 30min
Massepain parfumé
15 Min
Crème à la fève tonka, brochette de banane rôtie à la cannelle
20min
Amandes au cacao et au café
30min
Glace rhum raisins
12h
Glace au café
12h
Cannelés
13h 45min