Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de lait entier
- 150 g de pain d'épices, coupé en morceaux
- 6 jaunes d'œufs
- 70 g de sucre en poudre
- 1 c. à soupe de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 litre
- Kalorie
- 7119 kJ / 1703 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 218 g
- Tłuszcz
- 71 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrine de volaille pistache-citron
24 Std.
Crème brûlée légère au potimarron
50min
Chutney de canneberges
1h
Sorbet aux fruits
10 min
Glace aux fruits
5 Min
Glace au vinaigre balsamique, magret de canard fumé et tuile aux noisettes
3h
Liqueur kiba
30 min
Mousse aux griottes
2 godz. 30 min
Sorbet tomate-basilic
12h
Crème brûlée à la violette
2h 15 min
Sorbet aux fruits (Plaisir)
10 min
Coulis de fruits
10 min