Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à crumble
- 90 g de comté
- 100 g de farine de blé
- 70 g de beurre, et un peu pour beurrer et gratiner
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
La compotée de potiron
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 300 g d'allumettes de jambon
- 650 g de chair de potiron surgelée, coupée en morceaux
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- beurre, pour gratiner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1947 kJ / 466 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
- Błonnik
- 27.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conchiglie au potiron
40 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Tarte au potiron, poireaux et lardons
1h
Roulé de potiron
1 godz. 30 min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1 godz. 20 min
Crumble de panais et courgettes
1h 5min
Tarte rustique potiron, saint-marcellin et oignon rouge
55 min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1h 15min
Mini-gaufres carotte-chorizo
1h
Crumble de poireau au chorizo doux
50 min
Gratin de potiron aux châtaignes
1 godz. 10 min
Flan de patate douce aux épices
55 min