Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 30 g de aceite
- 1000 g de tomate verde, cortados por la mitad
- 3 g chiles serranos, sin tallos
- 65 g de hojas de perejil fresco
- 65 g de cilantro fresco
- 65 g de hojas de epazote, frescas
- 1 cdita de orégano
- 1 ½ cdita de sal fina
- 1 papa, mediana, cortada en cubos
- 2 calabacitas, cortadas en cubos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1256 kJ / 299 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de garbanzos con nopales
50min
Ensalada de nopales
20 min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Chileatole
55min
Chalupitas de pepino y atún
20 min
Ensalada de cítricos con vinagreta de achiote
15min
Entomatadas de jamaica
50min
Ensalada rápida
10 min
Albóndigas de tempeh
55min
Ensalada de surimi
10 min
Atole de canela
35 Min
Atole de guayaba
40min