Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 piezas de chile poblano
- 500 g de bacalao desalado, escurrido, sin piel y espinas
- 300 g de jitomate, cortado en cuartos, sin semillas
- 2 cditas de paprika
- 70 g de aceite de oliva
- 20 g de azúcar
- 150 g de cebolla, en trozos
- 10 dientes de ajo
- 500 g de jitomate, cortado en cuartos
- 2 pieza pequeña papas, peladas y cortadas en cubos
- 100 g de aceitunas verdes deshuesadas, fileteadas
- 50 g de alcaparras, escurridas
- 100 g de chile güero en escabeche, escurrido y picado
- perejil fresco, picado
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1050 kJ / 250 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en salsa verde con nopales
40 Min
Salsa de molcajete
10 min
Romeritos
1 Std. 40 Min
Salsa verde cocida
30 Min
Sopa de hongos y epazote
35 Min
Sopa de jitomate y elote
40 Min
Bacalao a la Vizcaina
1h 15min
Chile manzano en vinagre
10 min
Salsa verde con chipotle
20 min
Pollo en salsa de huitlacoche
45 Min
Chicharrón en salsa verde
35 Min
Salsa de chipotle y cacahuate
10 min