Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g water, plus extra for brushing
- 2 tsp dried instant yeast
- 20 g olive oil
- 1 tsp salt
- 430 g baker's flour, plus extra for dusting
- 100 g wholemeal plain flour
- 80 g tandoori paste (see Tips)
- poppy seeds (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 968.1 kJ / 230.5 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 34.6 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 262.5 mg