Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g boiling water
- 100 g fresh coconut flesh, grated (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 30 g tamarind paste (see Tips)
- 200 g canned tomatoes
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chilli, trimmed, 1 cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 2 tbsp Madras powder (see Tips)
- 750 - 800 g beef chuck steak, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1887.3 kJ / 449.3 kcal
- Białko
- 47.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1248.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala
1 Std. 10 Min
Lamb saag
1h 30 min
Lamb korma
4h
Sri Lankan red beef curry
1h 40 min
Madras curry powder
15min
Coconut lamb curry
2 godz.
Pork vindaloo
2h 20min
Rogan josh
1 Std. 35 Min
Chicken korma
45 min
Bhuna gosht
1h 20 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1h 40 min
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min