![Beef madras Beef madras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B388592-EA52-4382-842D-E464285971D4/Derivates/4800A113-DE93-450C-B784-AA965E1FDBF5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g boiling water
- 100 g fresh coconut flesh, grated (see Tips)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 30 g tamarind paste (see Tips)
- 200 g canned tomatoes
- 200 g brown onion, cut into quarters
- 2 fresh long red chilli, trimmed, 1 cut into thin slices, for garnishing
- 1 tbsp ghee (see Tips)
- 10 fresh curry leaves
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp Kashmiri chilli powder
- 2 tbsp Madras powder (see Tips)
- 750 - 800 g beef chuck steak, cut into cubes (2 cm)
- 1 tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1887.3 kJ / 449.3 kcal
- Białko
- 47.6 g
- Węglowodany
- 12.8 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1248.2 mg
Alternatywne przepisy
Chicken tikka masala with saffron rice
4 godz. 40 min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1 Std. 40 Min
Lamb saag
1h 30min
Rogan josh
1 godz. 35 min
Bhuna gosht
1 godz. 20 min
Sri Lankan red beef curry
1 Std. 40 Min
Madras curry powder
15min
Pork vindaloo
2 godz. 20 min
Chicken korma
45min
Chicken tikka masala
1 godz. 10 min
Coconut lamb curry
2h
Murgh makhani (Butter chicken)
1h 15min