Wersje kompatybilne
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Białko
- 39.7 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 401.4 mg
Alternatywne przepisy
Warm Caesar salad with polenta croutons
1h 55min
Aussie potato salad
1h 30min
Poached eggs
25 min
Silky sweet potato mash
25 min
Chicken Waldorf salad
40 min
Pulled pork with apple and fennel salad
2u. 45min
Poached chicken with liquid stock
25 min
Gluten free sausage rolls
2u. 5min
Steamed greens with lemon feta
20min
Bacon and spring onion potato salad
1h 5 min
Brown rice salad
40 min
Honey, soy and mustard marinade
5min