Wersje kompatybilne
Shredded chicken and sweet potato salad with cranberry dressing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken salad
- 500 g water
- 160 g sweet potato, peeled and cut into pieces (2-3 cm)
- 30 g leek, white part only, cut into thin slices (2 cm)
- 2 pinches dried oregano, to season
- 2 pinches ground cayenne pepper, to season
- 2 pinches ground coriander, to season
- 300 g skinless chicken breast fillets, cut into thirds
- extra virgin olive oil, to drizzle
- 70 g mixed baby salad leaves (e.g. watercress, spinach, silverbeet)
- 3 radishes, cut into thin slices (optional)
- 50 g feta cheese, crumbled, for garnishing
Cranberry dressing
- 50 g dried cranberries
- 1 - 2 tbsp red wine vinegar, to taste
- 70 g extra virgin olive oil
- 1 tsp Dijon mustard
- ½ garlic clove
- 2 - 3 tbsp water
- 1 tsp sugar
- sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3063.4 kJ / 732.2 kcal
- Białko
- 39.7 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 401.4 mg
Alternatywne przepisy
Poached eggs
25min
Broccoli salad
10 Min
Chooky rice
45 Min
Mashed potatoes
40min
Meatballs with tomato sauce
40min
Boiled eggs
20min
Chilli chicken with corn and avocado cream
35 Min
Turkey taco salad bowl
15 Min
Creamy honey mustard chicken
1 Std.
Sticky chicken
24sa 35 dk
Chicken and cashews
55 Min
Apricot chicken risotto
30min