![Lamb and barley soup Lamb and barley soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/26FBDC7F-2E4A-4532-BEBD-CD0406F3E2CB/Derivates/BF92CA47-6211-4D7B-AEE4-A4EF5901EB27.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g lamb, cut into pieces and partially frozen
- 1 onion, cut into quarters
- 140 g leek (approx. 1 leek), white part only and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 4 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 80 g pearl barley
- 100 g lamb bones
- 600 g water
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- ¼ tsp sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1644.9 kJ / 391.7 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1350.5 mg
Alternatywne przepisy
Minestrone
40 Min
Beef and mushroom hot pot
2 Std.
Creamy capsicum and zucchini soup
40 Min
Barley, bacon and chorizo soup
50 min
Irish stew
1 Std. 30 Min
Beef goulash with dumplings
1 Std. 45 Min
Vienna sausages with split pea soup
1 godz. 10 min
Beef and pepper ragu
2 godz. 15 min
Beef Burgundy
1 Std. 45 Min
Southern-style pork and bean casserole
40 Min
Beef stew with buttermilk dumplings
1h 40min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min