Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g lamb, cut into pieces and partially frozen
- 1 onion, cut into quarters
- 140 g leek (approx. 1 leek), white part only and cut into pieces
- 1 carrot, cut into pieces
- 4 - 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, plus extra for garnishing
- 80 g pearl barley
- 100 g lamb bones
- 600 g water
- 1 tbsp Meat stock paste (see Tips)
- ¼ tsp sea salt, plus extra to taste
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1644.9 kJ / 391.7 kcal
- Białko
- 27.9 g
- Węglowodany
- 35.6 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 12.9 g
- Sód
- 1350.5 mg
Alternatywne przepisy
Cream of tomato soup
25 Min
Mongolian lamb hot pot
3h 25min
Chicken and sweet corn soup
30min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Pea and ham soup
2 Std. 20 Min
Minestrone
40min
Kangaroo harissa polpette with lentils and kale
45min
Chicken cacciatore
50min
Hungarian goulash
1 Std. 30 Min
Irish stew
1 Std. 30 Min
Creamy capsicum and zucchini soup
40min
Cream of mushroom soup
20 Min